INGATLANOK - TÁRSASHÁZAK PEREKBEN ÉS EGYEZSÉGEKBEN

Ingatlan és vita, ingatlan és perek szerződések miatt! Lakás, ház nehéz vitái!

Ingatlan és per, ingatlan és vita a tulajdonosnak nem kevés pénzbe kerül.   Számos ingatlan pereskedés körültekintéssel, tulajdonosi óvatossággal megelőzhető!   Jogi ügy, bírósági per több okból kialakulhat. Ezek összetett és részleteiben is nehezebben rendezhető viták.   Tulajdonosok számára fontos ügy, hogy rossz szerződés miatt, általánosságban szerződés miatt ne kerüljön senki sem bírósági perbe.  … Tovább »

Társasházi jogviták közgyűlések nyomán – társasházi határozatok vitái nyáron!

Budapestről és vidékről érkeznek szakembereinkkel közös egyeztetésre elkeseredett lakástulajdonosok, kisebbségi tulajdonosok.   A sérelmezett társasházi határozatok sok ügynél, már a meghívó kiküldésekor mulasztások, hibák által tarkítottak! Sokan közülük az ingatlana eladását veszi fontolóra, mert sorozatosan jogsérelmeket él meg adott vidéki, vagy budapesti társasházában.     Vitatott társasházi határozatoknál a társasházi ADR jogvita rendezés egyre többször… Tovább »

Társasházak vitái szerződésekről, munkákról! Alapos előkészítés a bírósági per kiváltásával a jó megoldás!

Tulajdonosok, társasházi kisebbségi tulajdonosi csoportok a tavasz folyamán nem ritkán kifogásolnak, vitatnak szerződéseket, szerződések miatti kivitelezéseket, felmerült árakat!   Forró hangulatú társasházi közgyűlések, majd kialakuló személyeskedést sem mellőző jogviták mellett bontakoznak ki a szerződés érvénytelensége társasházi jogvitái.     Társasházak tetejére kerülő műszaki szerkezetek, reklám tartóeszközök stb., különböző szolgáltatók berendezései gyakran vitás körülmények között jelennek… Tovább »

Ki és mit fizet? Társasházak a bíróság előtt!

Társasházban élni egy kiegyensúlyozott és a problémákat türelmesen kezelő közös képviselettel jó dolog. Más a helyzet a pontatlan kimutatások, pontatlan elszámolások, torzuló társasházi demokrácia eseteiben.     Van olyan eset, amikor a tulajdonosok több év alatt nem kapják meg a Tht.47.§-48.§.-nak megfelelő beszámoló és költségvetési javaslat értelmezhető adatait, kimutatásait. Az ilyen hiányos, pontatlan kimutatások és… Tovább »

Társasházi ügyek – Társasházi perek

Társasházi ügyek – ez a fogalom némelyek életében súlyos jogvitákat, szakértői munkákat, ügyvédet és peres tárgyalásokat jelent. Valóban igaz, hogy ahol néhány lakás közös telekkel rendelkezik, vagy éppen tízemeletes paneltömb ad otthont –  ott a jogviták száma megemelkedik. TÁRSASHÁZ ÜGYEI Társasházzá alakulás mindig jó döntés a teljesen rendezetlen és közös képviselet nélküli jogi állapot helyett…. Tovább »

Társasházi lakásoknál bérlővel bírósági per

A bérlakások kiadása piacán olyan változások tapasztalhatóak, amelyek komoly eljárási nehézségeket jelentenek egy nem megfelelően biztos bérleti szerződéssel felvett és hosszabb ideje ott lévő lakásbérlő esetében, ha nem fizet és nem költözik ki. Bérlőnek birtokvédelme van a bérleti jogviszony alatt.  TÁEK – Társasház Ellenőrzések Központ Fontos kiemelni, hogy a bérleti jogviszony létrehozásakor a szakértő mediátorokkal… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!