INGATLANOK - TÁRSASHÁZAK PEREKBEN ÉS EGYEZSÉGEKBEN

Ingatlan és vita, ingatlan és perek szerződések miatt! Lakás, ház nehéz vitái!

Ingatlan és per, ingatlan és vita a tulajdonosnak nem kevés pénzbe kerül.   Számos ingatlan pereskedés körültekintéssel, tulajdonosi óvatossággal megelőzhető!   Jogi ügy, bírósági per több okból kialakulhat. Ezek összetett és részleteiben is nehezebben rendezhető viták.   Tulajdonosok számára fontos ügy, hogy rossz szerződés miatt, általánosságban szerződés miatt ne kerüljön senki sem bírósági perbe.  … Tovább »

Társasházban vita, társasházban per 2017! Új év az ingatlantulajdonosok vitáiban!

Az ingatlannal rendelkezők számára az új Ptk. változásai után, hamarosan itt a már parlamentben elfogadott új Pp. szabályai és hatása!   Bár a társasházi jogviták ügyeiben a jogegységesítő kúriai munkacsoport munkája elindult, a társasházi tulajdonosok helyzete ma sem könnyű.     2017 új év a tulajdonosok és bérlőik, tulajdonosok és szomszédaik jogvita, kártérítési igények és… Tovább »

Ház jogvitái, ház perek bíróságon! Családi ingatlanügyek jó megoldása nem a pereskedés!

CSOK és az ingatlanok piacának hektikus mozgása sok családot vezet el, a használt ingatlana eladása gondolatáig! Egyre növekvő szakember és szaktudás hiány miatt a vevők többszörös kockázatnak vannak kitéve. Szinte minden kerületben és megyeszékhelyen megemelkedett árakat kell megfizetni egy használt 10-80 éves ingatlanért.   Az ingatlanközvetítők szerepe nem mentesíti a vevőt a fokozott figyelem és… Tovább »

Családi ház veszélyben, jó döntések devizahiteles ingatlanok ügyeiben!

Devizahiteles szerződés, majd forintosítás után még mindig családi ingatlanok sokasága számít devizahiteles ingatlannak a családot fenyegető jogi kockázatok oldaláról vizsgálva.   Számunkra fontos, hogy lehetőség szerint egyetlen család se kerüljön a kilakoltatás, az ingatlan kiürítés sorsára társasházból.     Bíróságokoa megindított devizahiteles perek egy nagy csoportja még a 2014. évi.XXXVIII. tv.-re hivatkozva nem mozdult, felfüggesztés… Tovább »

Családi ház jogvitában igazi családi ügy! Mi a hiba és mennyibe kerül?

Óvatosság szükséges a másodkézből eladandó ingatlanoknál.   CSOK és NOK megkergette az ingatlanok piacát, de a gyorsaság a kapkodás számos esetben vezethet kártérítési igényhez!   Születhetnek vidéki családi házak ügyeiben 10Mft-ot meghaladó ítéletek, s ott már a perköltség sem csekély. Kevesen tudják, hogy a Pp.231.§ d. pontja alapján az ítéletnek lehetnek előzetesen végrehajtható összegei. (Elismerő… Tovább »

Perré alakulás követelés miatt! Régi lakás eladása miatti jogvita!

A CSOK támogatás összefüggésében számítani lehet az év közbeni régi ház eladása miatti jogvitákra, régi lakás eladása miatti perekre! 2016 éve még bőven előttünk van.     Ezekben az ügyekben irodánk nagy ügyismerettel fogadja megbízásaikat!     Magyarországon az állampolgárok felé túl szigorú és túl sok formális, bürokratikus szabály van.     Azonban a fizetési… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!