Ingatlan és vita, ingatlan és perek szerződések miatt! Lakás, ház nehéz vitái!

2017 január 10. | Szerző:

Ingatlan és per, ingatlan és vita a tulajdonosnak nem kevés pénzbe kerül.

 

Számos ingatlan pereskedés körültekintéssel, tulajdonosi óvatossággal megelőzhető!

 

Jogi ügy, bírósági per több okból kialakulhat. Ezek összetett és részleteiben is nehezebben rendezhető viták.

 

Tulajdonosok számára fontos ügy, hogy rossz szerződés miatt, általánosságban szerződés miatt ne kerüljön senki sem bírósági perbe.

 

 

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái ünnepek előtt is súlyosak, keressen bennünket!

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái súlyosak, keressen bennünket!

 

 

Szerződés miatt jogvitába kerülnek családok, vagy éppen építtető tulajdonosok, vagy ingatlant megtakarított pénzből vásárlók!

 

Szerződés miatt nagy számban robbannak ki utólag jogviták, indulnak el követelések, elszámolási igények társasházi lakások eseteiben, családi házak értékesítése után.

 

 

 

Piaci tapasztalatunk, hogy rengeteg a kávéházi és ismerősi vélelem a szerződések érvénytelensége körül.

Egy szerződés nem  megfelelő teljesülése komoly jogvita kiindulását jelenti.  Különösen kivitelezési szerződések, más területen az ingatlan adásvételek részletei teljesülései hibáinál.

 

 

Devizahitellel, majd forintosított hitellel rendelkezők számára a szerződések miatti vita, majd perek lassan évtizedes fejtörést okoznak!

 

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

 

Viták az ingatlanok körül arra is kiterjednek, mi is történjen, ha a szerződés részlegesen érvénytelen stb!

 

 

Irodánk szakemberei egyértelmű gyakorlati tapasztalatnak tekintik, hogy a szerződések miatti vitákban, kártérítési ügyekben a méltányosság és igazságosság, a bírósági kiváltó egyezségekben, perek előtti egyezségekben valósul meg!

 

 

Szerződések miatti vita – gazdasági vita – műszaki hibák – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

 

 

Mennyibe is kerül? Kivitelezések, építkezések, felújítások elszámolási vitái 2017, bírósági perek kiváltása!

2016 december 28. | Szerző:

Folyamatosan épülnek meg az új csarnokok, vidéki termelő kisüzemek, családi boltok, családi házak energiahatékonysági felújításai!

 

Épületek felújítása, épületek kivitelezése legfontosabb kérdése: Mennyibe is kerül az építés? Mennyibe kerül a felújítás?

 

Megrendelő számára 2017 évben a körültekintés ajánlott szakembereink részéről!

 

Különösen nagy összegekkel kerülhet vita alá a pótmunka, s annak súlyos vitái, hogy a megrendelő elrendelte-e a pótmunkát, vagy azt csak a kivitelező gondolta úgy?!

 

 

Amikor egy társasház épül még senki nem gondolja mi lehet egy devizahitel valódi vége...?

Amikor egy társasház épül még senki nem gondolja mi lehet a kivitelezés vége…?

 

 

Sajnálatos piaci tapasztalat, hogy komoly kereskedő, egészségügyi vállalkozások hagynak réseket a vállalkozási szerződésekben, melyek a kivitelezésre köttetnek meg.

Ha a kivitelező számára szerződéses hanyagságok hagynak kiskaput, azt az építő cégek ki fogják használni.

 

Megrendelő számára ez időbeli csúszásokat, műszaki minőség csökkenését, műszaki ütemek összecsúszását jelenti rosszabb esetben, rengeteg többlet kiadás mellett!

Munkaterület átadása és átvétele olyan neuralgikus pont egy építési vita eseményei között, mely a megrendelőktől fokozott figyelmet igényel.

 

 

Építési munka, építési munkában megrendelői együttműködés sikamlós terület, vita kiindulása lehet a nem építőiparhoz szokott megrendelő, építtető számára!

 

Szakmai munkánk piaci tapasztalata , hogy építkezés során a megrendelő a vita megelőzésére, bírósági per megelőzésére a kivitelezői szerződés előtti építési költségszakértői kontroll szakvéleményezéssel tehet leghatékonyabban.

 

 

Második fontos elem a megrendelői érdekek védelmére, hogy ellenőrzött és teljesen független műszaki ellenőr kerül felkérésre, számára részletes megbízással.

 

Később jogvita, bírósági per dőlhet el a felelős műszaki ellenőr állításain!

 

Egyszerűbb és olcsóbb a bírósági per, mint végső megoldás kezelése!

Egyszerűbb és olcsóbb mint a bírósági per, ADR egyezségek mint végső megoldás kezelése!

 

Különösen fontos a megrendelők számára a bírósági per elkerülése, ha magatartásukkal részben közreműködtek a kivitelezői késedelem, vagy zavaros pénzügyi elszámolás kialakulásában!

 

Gazdasági vita – műszaki hibák – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

 

Családi ház veszélyben, jó döntések devizahiteles ingatlanok ügyeiben!

2016 május 6. | Szerző:

Devizahiteles szerződés, majd forintosítás után még mindig családi ingatlanok sokasága számít devizahiteles ingatlannak a családot fenyegető jogi kockázatok oldaláról vizsgálva.

 

Számunkra fontos, hogy lehetőség szerint egyetlen család se kerüljön a kilakoltatás, az ingatlan kiürítés sorsára társasházból.

 

 

Bíróságokoa megindított devizahiteles perek egy nagy csoportja még a 2014. évi.XXXVIII. tv.-re hivatkozva nem mozdult, felfüggesztés hatálya alatt áll. Devizahiteles család sorsa ilyenkor tisztázatlan.

 

Használt ingatlanok adásvételei sok hibát, felújítási költséget rejthetnek!

Használt ingatlanok adásvételei sok hibát, felújítási költséget rejthetnek!

 

Családi házak hitel miatti veszélye mellett, a túl gyorsan bekövetkező társasházi lakások tartozásainak követelése, a fizetési meghagyásos eljárások bonyolítják még tovább a társasházi lakásban élő  volt devizahitelesek életét!

 

 

Talán éppen ezért a társasházban élő lakástulajdonosok egy része még türelmetlenebb a pontatlan éves beszámolók láttán, vagy a váratlan új kiadást jelentő társasházi kivitelezések hallatán!

 

Minden esetben a követeléskezelőktől, bankoktól érkező felszólítások esetében már szakértőkhöz, szakemberekhez szükséges fordulni!

 

Hasonlóan szakemberekkel ajánlott annak mérlegelése, hogy a lakástulajdonos, eladósodott ház tulajdonosa a Nemzeti Eszközkezelőhöz próbál meg fordulni, vagy a családi csődvédelem rendszerét választja a végrehajtási eljárás alternatívájaként! (2011. évi CLXX tv.a hitelszerződésből eredő kötelezettségeiknek eleget tenni nem tudó természetes személyek lakhatásának biztosításáról)

Panelházak gépészeti munkái a lakóknak, tulajdonosoknak nem kevés pénzbe kerülhet! Mennyi is az annyi? Forduljon hozzánk!

Panelházak gépészeti munkái a lakóknak, tulajdonosoknak nem kevés pénzbe kerülhet! Mennyi is az annyi? Forduljon hozzánk!

 

Családi házak veszélyeztetettsége, társasházi lakások jogvitái esetében mindig a profi jogvita rendezés eszközei legyenek szakmailag az elsők!

 

Hosszú jogviták újra és újra alkalmat adnak a jó megoldásra, a jogvita szakszerű lezárására!  Keresse irodánkat!

 

Jelentkezzen peres, vitás ingatlan építési, rejtett hibás vitájával,vagy társasházi ügyével:06-706-599-327

 

 

Családi ház jogvitában igazi családi ügy! Mi a hiba és mennyibe kerül?

2016 március 30. | Szerző:

Óvatosság szükséges a másodkézből eladandó ingatlanoknál.

 

CSOK és NOK megkergette az ingatlanok piacát, de a gyorsaság a kapkodás számos esetben vezethet kártérítési igényhez!

 

Születhetnek vidéki családi házak ügyeiben 10Mft-ot meghaladó ítéletek, s ott már a perköltség sem csekély.

Kevesen tudják, hogy a Pp.231.§ d. pontja alapján az ítéletnek lehetnek előzetesen végrehajtható összegei. (Elismerő nyilatkozatok eredményeként stb.)

 

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái ünnepek előtt is súlyosak, keressen bennünket!

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái súlyosak, keressen bennünket!

 

Legjelentősebb kérdés, hogy az új vevő a szerződés előtt megismerhette-e a hibajelenséget s annak igazi okait?!

 

Hibák észrevétele utáni vevők általi kérdésekre (ügyvédi levelekre, ADR felhívás stb.) nagyon vegyes tartalmú válaszok érkezhetnek az eladótól.

 

Utalva az előbb leírtakra, az eladónak a hibajelenség okairól is tájékoztatást kell adnia, lehetőleg az adásvétel előtti időszakban!

 

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

 

Különösen sok ingatlan jogvita résztvevői felejtik el a Legfelsőbb Bíróság I. számu PGED II.pont érvelését megkérdezni ügyvédtől időben.

 

Hasonlóan a családok a perek közben, de még inkább előtte a költségszakértői szakvéleményekből  nyerhetnek fontos információkat a hibákra, kijavításokra és azok összegszerű költségvonzatára!

 

Velünk rövidebb lehet az út a nehéz családi ügyekben, ha az házat, telket, épületet érin!

 

 

Perré alakulás követelés miatt! Régi lakás eladása miatti jogvita!

2016 január 12. | Szerző:

A CSOK támogatás összefüggésében számítani lehet az év közbeni régi ház eladása miatti jogvitákra, régi lakás eladása miatti perekre!

2016 éve még bőven előttünk van.

 

 

Ezekben az ügyekben irodánk nagy ügyismerettel fogadja megbízásaikat!

 

 

Magyarországon az állampolgárok felé túl szigorú és túl sok formális, bürokratikus szabály van.

 

Súlyos gazdasági és jogi viharban a családok ingatlana, ha devizahiteles!

Súlyos gazdasági és jogi viharban a családok ingatlana, ha devizahiteles!

 

Azonban a fizetési meghagyásos eljárásban a kibocsátó közjegyzőknek nincs a követelés valóságtartalmára nézve kötelezettségük az ellenőrzésre.

 

A perré alakulást megállapító közjegyzői határozatok úgy jönnek létre, hogy a követelés tartalma még nem ellenőrzött….!

 

Míg az Fmh.37..§.(3) bekezdése alapján a követelőnek csak az ellentmondás szabályszerűsége után kell először a bizonyítékait (vélt bizonyítékait)  az illetékes bíróságon előterjeszteni)

 

Hátrányosan érinti a családi ingatlanok tulajdonosait, hogy jogi képviselő megbízása esetén az Fmhtv 11.§(3)  elektronikus előterjesztést ír elő elsődlegesen.

 

Egyszerűbb és olcsóbb a bírósági per, mint végső megoldás kezelése!

Egyszerűbb és olcsóbb a bírósági pernél, mint végső megoldás kezelése!

 

Minél később érkezik el ügyével hozzánk, a kiadásai várhatóan annál magasabbra nőhetnek az adott ügyben!

Családok védelme , családi vagyonok védelme mindig fontos családi ügy.

Az Ön családi ügye megbízható szakmai partnere.
Ügyfélfogadás: 06-706-599-327! (10h-16h)

Régi hitel, régi ház, engedményezés – 2016 új gondjai, a családok ügyei között!

2016 január 11. | Szerző:

 

2016 megkezdődött új évében, vidéken és a fővárosban bizonytalan helyzetben álló régi házak, régi hitelek vitái jelentenek új kérdést, új gondot!

 

Sok esetben a régóta vitatott hitel vonatkozásában megindult kereset és per, a vonatkozó törvény okán felfüggesztésre került.

 

Árfolyamok nagy változása a magyar autósokat és ingatlanjaikat, családjukat hozza lehetetlen helyzetbe!

Árfolyamok nagy változása a magyar autósokat és ingatlanjaikat, családjukat hozza lehetetlen helyzetbe!

 

2016 a követelésekkel való kereskedés (Kötelezett adós tájékoztatása mellett) éve lehet a bankok számára.

 

 

ENGEDMÉNYEZÉSEK 2016 – DEVIZAHITELESEK ÜGYEI NEKÜNK FONTOSAK!

 

 

Ez számos hátrányt jelent a régi ház, régebben elindult vitarendezésében és peres ügyeiben.

Új szereplő a követeléskezelő, aki számára az egyezség, vagy a per csak akadály.

Adósok új szereplővel, az eljárások módosításának igényével kell, hogy szembe nézzenek!

 

Mit rejt a telek, mit rejt a kert, mi van a földdel!?

Mit rejt a telek, mit rejt a kert, mi van a földdel!?

 

A követelés adatkezelése a Ptk. 6:193.§, valamint a 2013. évi.CCXXXVII. (Hpt.) szabályozásán alapul.

 

Devizahitelesek számára 2016 komoly odafigyelést igényel!

 

Ha tájékoztatást kapott adóssága engedményezéséről, azonnal keressen fel bennünket!

 

 

Van teendője a külföldről hazaérkezőknek, a családjukat, családi ingatlanokat érintő döntések előtt!  Adóstársakkal jogviták egyre gyakoribbak!

 

 

Engedményezés az adós számára nem jelent előnyt!    Egyezségek, perek rendezése évtizedes szakmai gyakorlattal!

Bírósági pereskedés komoly ügy, komoly költségekkel!

Jó megoldáshoz ismernie kell a devizahiteles ügye helyzetét!

Viták adóstárssal?

Hívja 06-706-599-327! (munkaidőben 9h-17h)

Keresse irodánkat!

Panellakás, régi ház miatt viták, perek a külföldön dolgozókkal!

2015 december 15. | Szerző:

Karácsony ideje alig 8-10 nap.

Sorra érkeznek haza egyesült Királyságból, Ausztriából, Németországból a rokonok, gyermekek és más családhoz közelállók!

 

Régi házak ügye, helyszíni szemle és költségek!

 

 

Ahol régi ház miatt, panellakás miatt, közös tulajdon miatt eljárás, per volt folyamatban – ott a hazaérkezőre nehéz döntések is várnak!

 

Elszámolások, társasházi kivitelezések a viták alapját jelentik!

Elszámolások, társasházi kivitelezések a viták alapját jelentik!

 

Panellakás a pályázatok és annak kivitelezése okán, vagy éppen az átláthatatlan felújítások miatt kerülhet nagyobb összeg megfizetésének követelése elé.

Óvatosság szükséges a lelakott, vagy nagyon felújított panellakások ügyeiben is az adásvételnél!

 

 

Közös ingatlanban lakó számára a fenyőfa, bedugott laptop stb. az ünnepek körül megnövekvő tűzeset veszélyét is magában hordja.

Akár panellakás, akár régi ház miatt kell vitába kerülnie a külföldön dolgozónak, másik országban élőnek – hátránya jelentős a mindennapokban…….

 

Irodánk felkészült szakemberei a vitákban, perekben a jó megoldásokra törekszenek!

 

Megfelelő időben elkészült építési költségszakértői szakvéleményeink segítik a jogvitákban, kárigényekben a reális álláspont megfogalmazását!

 

Különösen gyakori, hogy a számla nélkül épített szoba, utólag épített melléképület lesz a volt rokonok, volt házastársak között a vita tárgya.

Paneltömbökben a gépészet munkálatai összetett szakmai kérdések, s jogilag sem egyszerű a bíróságok dolga.

 

Panelházak gépészeti munkái a lakóknak, tulajdonosoknak nem kevés pénzbe kerülhet! Mennyi is az annyi? Forduljon hozzánk!

Panelházak gépészeti munkái a lakóknak, tulajdonosoknak nem kevés pénzbe kerülhet! Mennyi is az annyi? Forduljon hozzánk!

 

Megvásárolt régi ház faszerkezetét emésztő bogarak, padló alatti vízüregek stb. sok pénzt igénylő rejtett hibák egy ingatlan megvásárlása után.

 

Év végén folyamatosan fogadjuk az ilyen jogvitákban is az ügyfelek személyes megkeresését!

 

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

 

Bírósági pereskedés komoly ügy, komoly költségekkel!

Jó megoldáshoz ismernie kell az épület felújítás, hiba rekonstrukció valós, pártatlan szakértők által kidolgozott költségeit!

Viták kivitelezővel?

Régi ház jogvitái, tűzkár, vízkár, szélkár, a vagyonbiztosítást próbára tevő károk!

Hívja 06-706-599-327! (munkaidőben 9h-17h)
Keresse irodánkat!

 

 

Gazdasági – műszaki – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

Kategória

Társasházak tulajdonosai közötti viták!

Kategória

Ingatlanok és lakások ügyei, perei – igazi családi ügyek!Nézettség

  • Blog nézettsége: 13629

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Építési ügyek - Költségszakértői szakvélemények

INGATLANOK - TÁRSASHÁZAK ...

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!