Ingatlan és vita, ingatlan és perek szerződések miatt! Lakás, ház nehéz vitái!

2017 január 10. | Szerző:

Ingatlan és per, ingatlan és vita a tulajdonosnak nem kevés pénzbe kerül.

 

Számos ingatlan pereskedés körültekintéssel, tulajdonosi óvatossággal megelőzhető!

 

Jogi ügy, bírósági per több okból kialakulhat. Ezek összetett és részleteiben is nehezebben rendezhető viták.

 

Tulajdonosok számára fontos ügy, hogy rossz szerződés miatt, általánosságban szerződés miatt ne kerüljön senki sem bírósági perbe.

 

 

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái ünnepek előtt is súlyosak, keressen bennünket!

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái súlyosak, keressen bennünket!

 

 

Szerződés miatt jogvitába kerülnek családok, vagy éppen építtető tulajdonosok, vagy ingatlant megtakarított pénzből vásárlók!

 

Szerződés miatt nagy számban robbannak ki utólag jogviták, indulnak el követelések, elszámolási igények társasházi lakások eseteiben, családi házak értékesítése után.

 

 

 

Piaci tapasztalatunk, hogy rengeteg a kávéházi és ismerősi vélelem a szerződések érvénytelensége körül.

Egy szerződés nem  megfelelő teljesülése komoly jogvita kiindulását jelenti.  Különösen kivitelezési szerződések, más területen az ingatlan adásvételek részletei teljesülései hibáinál.

 

 

Devizahitellel, majd forintosított hitellel rendelkezők számára a szerződések miatti vita, majd perek lassan évtizedes fejtörést okoznak!

 

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

 

Viták az ingatlanok körül arra is kiterjednek, mi is történjen, ha a szerződés részlegesen érvénytelen stb!

 

 

Irodánk szakemberei egyértelmű gyakorlati tapasztalatnak tekintik, hogy a szerződések miatti vitákban, kártérítési ügyekben a méltányosság és igazságosság, a bírósági kiváltó egyezségekben, perek előtti egyezségekben valósul meg!

 

 

Szerződések miatti vita – gazdasági vita – műszaki hibák – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

 

 

Devizahiteles ügyek, devizahiteles perek a családi ügyek közül a legtöbb figyelmet igénylik!

2017 január 7. | Szerző:

Magyarországon minden magára adó ügyvéd, jogvédő, érdekvédelmi szervezet e területről folyamatosan követi a devizahiteles ügyekkel kapcsolatos jogalkalmazás változásait!

 

Egy fizetésében bedőlt devizahitel (lakás, ház, autó stb.) a legveszélyesebb családi ügy a magyar családok életében!

 

Otthon és ház sokaknak egyet jelent!

Otthon és ház sokaknak egyet jelent!

 

Az MNB által sajtónak adott információk egybeesnek a jogvédelem devizahitelesek ügyeiben szerzett szakmai és jogalkalmazási tapasztalataival!

Devizahiteles családok sorsa nem oldódott meg napjainkra sem, sok a függő helyzetű ilyen jogvita!

Piaci és szakmai álláspontunk: 2017 egy több tízezer családot érintő év lesz, a kilakoltatások ellen minden érdekvédelmi és szakmai lépést meg kell tenni a piacon lévő minden szakembernek.

 

 

Ennek összegzése: 1. Devizahiteles, ha nem tud fizetni azonnal keresse irodánkat!

2. Közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, ügyvédek, szaktárgyalók vesznek részt a megbízóink devizahiteles ügyeiben, hogy a bank érdemben tárgyaljon egyezségről!

3. Számos rossz tapasztalat van követeléskezelő cégek, bankok tárgyalóképtelenségéről! Ilyenkor a bírósági út az utolsó lépés!

Per közben is dolgozunk az egyezségen a devizahiteles megbízók érdekeinek megfelelően.

 

Jóhiszemű adósi közreműködést azzal lehet – többek között – bizonyítani, ha a független ADR megbízással (költséget, időt ráfordítva stb.) az adós minél előbb megkeresi szakembereinket, szakmai partnereinket!

 

 

Hétköznapok peres ügyei nagy számban megelőzhetőek! A jó információ bonus az ügyfeleknek!

Hétköznapok bíróság előtti peres ügyei nagy számban megelőzhetőek! A jó információ bonus az ügyfeleknek!

 

 

Adós megkeresése a bank felé akkor lesz a másik fél részéről kezelhető, ha azt előtte közgazdász áttekinti és az adós az általa vállalni gondolt ajánlatot a szakembereinkkel közösen megfogalmazza.

 

Bíróság előtt zajló devizahiteles perekben, ma számos bírósági végzésben utal az adós számára előírt végzéssel a bíróság, az elszámolás jogi környezetére!  Ilyenkor is szüksége lehet szakembereinkre!

 

Szakmai és piaci elkötelezettségünk, hogy minden bírósági perben folyamatosan biztosítsuk a bírósági per kiváltásának előkészítését, aktív lehetőségét!

 

Természetesen szűk ügykapacitással és korlátozott számban, de független és minőségi munkával várjuk Mi is irodánkban.

Mindenképpen jelezze, hogy nem tudja értelmezni és nem fogadja el a banki elszámolást- tegye ezt hivatalos küldeményben a bank felé. (Ajánlott küldeményként javasolt.)

 

 

Vidéken lakások, házak forognak kockán, benne magyar adósokkal!

Vidéken lakások, házak forognak kockán, benne magyar adósokkal!

 

 

CSALÁDI LAKÁSOK, CSALÁDI INGATLANOK JOGVÉDELME 11 ÉVE!

 

 

Önmagában szakértelemmel vitt feladatok sora nélkül ezek csak alapozó lépések, de jóval többet érnek, mintha elmúlnak a rövid határidők!

Devizahiteles ügyében bejelentkezésekor mindig úgy válasszon időpontot, hogy rendelkezésre álló iratait addigra össze tudja készíteni és hozza magával!

 

 

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

 

 

 Minden devizahiteles ügy egyedi, a családok gazdasági védelme az iratok tükrében előkészített egyezségi felhívás után kezdődhet meg.

 

Gazdasági vita – műszaki hibák – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

 

 

Épület vita! Építkezés miatt per! 2017 és az ingatlan viták!

2016 december 23. | Szerző:

Épületek épülnek családi forrásokból, de épülnek banki forrásokból, sőt saját erőből és pályázati pénzekből.  

 

Mit tehet a megrendelő, ha kiderül folyik el a pénz és romlik a kivitelezés műszaki színvonala?

 

 

Épületek és vita, kivitelezés és vita sok tekintetben annál valószínűbb, minél gyengébb a független kivitelezési szerződést megelőző költségkontroll, majd a kivitelezés alatt a független műszaki ellenőrzés alapossága!

 

Ingatlan kivitelezése, épületek építése vita, rendre komoly összegű követeléseket állít elő. Megrendelő és kivitelező egy gyengén, vagy sehogy sem dokumentált építkezés után mindenre másként, más szándékokból levezethetően emlékezik vissza egy perben!

 

 

Panelházak gépészeti munkái a lakóknak, tulajdonosoknak nem kevés pénzbe kerülhet! Mennyi is az annyi? Forduljon hozzánk!

Panelházak gépészeti munkái a lakóknak, tulajdonosoknak nem kevés pénzbe kerülhet! Mennyi is az annyi? Forduljon hozzánk bírósági per előtt!

 

Nem kellően gondos, túl egyszerű kivitelezői szerződés vége a durva építkezési vita, évekig tartó peres eljárás!

 

Szakmai gyakorlatunk, kivitelezések vitáinak piaci ismerete mellett nem ajánljuk a megrendelőknek, hogy ügyvédi, de még inkább közokirati kivitelezői szerződés nélkül vágjanak bele az építkezésbe!

 

A bank, a pályázati pénz önmagában a kivitelezői hibák, elszámolási viták létrejöttére nem garancia.

Ellenben a kivitelezővel beálló jogvita kihathat további jogviták létrejöttére éppen a bankkal, vagy más finanszírozóval.

 

 

 

Régi és új társasházak beszámolói sok vitát okoznak a társasházon belül.

Régi és új társasházak beszámolói sok vitát okoznak a társasházon belül.

 

Talán a legfontosabb, hogy a kivitelezési szerződésekben a kivitelezés tárgya, a lehető legrészletesebb tervezői dokumentációra és építésügyi költségszakértői kontroll szakvéleményre hivatkozzon, arra támaszkodjon.

 

Utólag a megrendelő számára a pontatlanság, gyakorta késő bánat!

 

Gazdasági – műszaki hibák – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

 

 

 

Társasházban vita, társasházban per 2017! Új év az ingatlantulajdonosok vitáiban!

2016 december 20. | Szerző:

Az ingatlannal rendelkezők számára az új Ptk. változásai után, hamarosan itt a már parlamentben elfogadott új Pp. szabályai és hatása!

 

Bár a társasházi jogviták ügyeiben a jogegységesítő kúriai munkacsoport munkája elindult, a társasházi tulajdonosok helyzete ma sem könnyű.

 

 

2017 új év a tulajdonosok és bérlőik, tulajdonosok és szomszédaik jogvita, kártérítési igények és pereskedés számára.

Az ingatlanukkal jogsérelmet elszenvedők gyakran érkeznek irodánkhoz kártérítés, társasházi elszámolás témájú vitával, jogsérelmekkel!

 

Amikor egy társasház épül még senki nem gondolja mi lehet egy devizahitel valódi vége...?

Amikor egy társasház épül még senki nem gondolja mi lehet egy devizahitel valódi vége…?

 

Tipikusan erős vita a beruházások (családi házak, műhelyek stb.) közbenső műszaki hibái, műszaki tartalom vitái és a pénzügyi elszámolások eltéréseinek vitái.

MNB pályázatok pénzügyi forrásai segítségével orvosok, gyógyszertársak stb. épülnek, de nem mindig vita nélkül!

 

 

2017 talán legfontosabb figyelmeztetése, hogy az ingatlannal kapcsolatos ügyekben, megrendelésekben legyen írásos szerződés, részletezett építési műszaki tartalom az elszámoláshoz hozzárendelve!

Már tízmillió forintos bekerülésnél sem mindegy, mennyi a valós megépített műszaki tartalom, mennyi pénz veszik el egy rossz szerződés nélküli kivitelezés vitájában!

 

 

Különösen a társasházi lakóközösség kivitelezései során fontos a valós szerződés, valós műszaki tartalom, így hozható meg jó döntés!

Ekkor a társasházban élők által tapasztalt “trükkök” könnyebben rendezhetőek bírósági perben, vagy még a tárgyalások kitűzése előtt!

 

Irodánk szakmai gyakorlata jogviták, bírósági perek szakmai információira épül!

 

2017 évben is számíthat ránk!

 

Gazdasági – műszaki – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

Ház jogvitái, ház perek bíróságon! Családi ingatlanügyek jó megoldása nem a pereskedés!

2016 október 24. | Szerző:

CSOK és az ingatlanok piacának hektikus mozgása sok családot vezet el, a használt ingatlana eladása gondolatáig!

Egyre növekvő szakember és szaktudás hiány miatt a vevők többszörös kockázatnak vannak kitéve.

Szinte minden kerületben és megyeszékhelyen megemelkedett árakat kell megfizetni egy használt 10-80 éves ingatlanért.

 

Az ingatlanközvetítők szerepe nem mentesíti a vevőt a fokozott figyelem és óvatosság gondja alól!

Sok millióval többe került családi háznál, a nem várt hibák megjelenése duplán fájdalmas…………..

Bírósági tárgyalókban az ingatlanközvetítő mint tanú – gyakorta tapasztalható – se látott, se hallott a közvetítése során.

 

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái ünnepek előtt is súlyosak, keressen bennünket!

Vidéki ingatlanok kárai, jogvitái ünnepek előtt is súlyosak, keressen bennünket!

 

Alapvető szakmai tanácsunk, hogy egy felújítandó ház, felújítandó lakás esetében – a végső kézfogás előtt – készíttesse el helyszíni szemlével építési költségszakértővel, mennyibe fog kerülni a felújítás stb.?

 

A Ptk. a használt ingatlanok szavatossági jogvitáit, határozott jogi és időkeretbe helyezi el.

Rejtett hiba, szavatossági vita használt ingatlannál – költségszakértők bevonásával – gyorsan tisztázott álláspontokra vihető!

 

Ha az álláspontok tiszták, a profi, piaci alapon zajló jogvita rendezés egy stabil és jó megoldás, ráadásul könnyen tehető végrehajthatóvá.

 

 

Szavatossági igényekkel a vevőnek kevés esetben érdemes egyből a bírósághoz fordulnia!

Bíróságok jogalkalmazási gyakorlata eltér, a mindennapok kapkodó ingatlan adásvételeinek életszerűségétől.

 

Vevőtől aprólékos figyelmet tart elfogadhatónak, függetlenül attól, hogy az ingatlan vevője könyvelő, pék, vagy más nem műszaki szakterület.

Családok komoly kára és nehéz családi ügye, ha a megvett ingatlan tele van hibákkal, s ezt utólag érzékelik.

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

 

Ha a család mégis utólag vesz észre súlyos műszaki hibákat, jobb azonnal irodánkat felkeresni!

Fontos és jelentősége van az időben való egyezségre való felhívásnak, benne a hibák pontos közlésének a volt eladóval!

 

Épületek hibái és költségek jogvitájában még a közlés előtt igen hasznos az építésügyi költségszakértői komplett szakvélemény kikérése, beszerzése!

Ennek megléte, az ADR felhívások mellékleteként, magas összegek követelésénél is  a bírósági pert akár elkerülhetővé teheti!

 

Telefon: Tulajdoni lappal, építési  iratokkal, műszaki iratokkal, vitatott határozattal megbeszélés csak előzetesen egyeztetve a kitűzött időpontban!

Hívja a 06-706-599-327! (munkaidőben 9h-17h)       Várjuk a vevőket, hibák miatt jogvitában állókat!

 

Ingatlan megosztása és családi házak vitái! Időben keresse a szakemberekkel a jogvita rendezésének útját!

2016 október 10. | Szerző:

Ingatlan nem mindig csak előnyökkel jár!  Váratlan örökség egy nagy telekkel, olcsó vidéken……..

Házasság felbontása közben a kis családi ház félig karbantartott állapotban!

 

Közös tulajdon megosztása egyik optimális megoldása az ingatlan megosztása (használat) profi szakemberekkel, piaci alapú jogvita rendezéssel, a mediátori eljárásban megkötött egyezségben, a hozzá mellékletként elkészített földmérői vázrajzzal.

 

Otthon és ház sokaknak egyet jelent!

Otthon és ház sokaknak egyet jelent!

 

Lakóház, üdülő, telek nehéz munkával, sok erőfeszítéssel elérhető vagyontárgy, Magyarországon az ingatlan az első számú vagyon a családi tradíciók szerint.

Az ingatlanpiac állapota azonban gyakorta nem tükrözi az építkezésért hozott áldozatokat a családok részéről!(leértékelődő nyaralók, városrészek piaci érdeklődés elvesztése stb.)

Sem bírósági perben, sem igazságügyi mediátor  egyezségben a közös tulajdon megosztása nem könnyű feladat a résztvevők számára.

Közös értékesítés akkor sikeres egyezség alapján, ha előtte már a kizárólagos használat megfelelően erős jogi megoldásokkal, megosztásra került a felek között.

Használatot megerősítő kerítés, sövény szinte mindig a tulajdonosok megfelelő “tulajdonbiztonságát” erősíti meg – ilyenkor a közös értékesítés egyértelműbb számukra!

 

Üdülő telkeknél gyakran akadályozott az önálló telek kialakítása a megosztott telek kis mérete miatt!

Egyezségi profi szakemberek  eljárásában a földmérő felkérése a kizárólagos használat földmérői kimérésére, rögzítésére mindennapos gyakorlat.

Érdemes mindig a közös tulajdon megosztásán vitatkozóknak átgondolni – ha a közös tulajdon használatát használati egyezséggel rendezik lesz-e még min vitatkozni, pereskedni?

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Egyre drágább és egyre kevésbé tolerálja az emberi életszerű hibákat a bírósági gyakorlat az ingatlan adásvétel peres ügyeiben! Előzze meg a pert!

Közös tulajdon megosztásánál kivételesen sok érv szól a rendezett használatra vonatkozó mediátori egyezség mellett. (személyes kötődések, szomszédi kapcsolatok stb.)

Falrepedés, károk lakásban szomszédban végzett kivitelezés miatt! Döntsön jól!

2016 május 19. | Szerző:

Társasházakban az egyik lakás felújításakor, akár komolyan károsodhat a másik társasházi lakás tulajdonosa.

 

Részben a szakmunkás hiány egyik jelensége, kontárság, szakmai ellenőrzés hiányai főként a belváros társasházaiban okoz komoly problémákat lakástulajdonosoknak!

 

Megrepedt falak, felborult magánszféra, tönkretett otthon – röviden ezzel foglalható össze, ha a szomszéd lakás munkái miatt súlyosan repednek a falak, esetleg teljesen újra kell megépíteni őket!

 

Fontos tudni, hogy a teherhordó falak építési munkái mindig engedély kötelesek. Belvárosi házakban a válaszfalazat is szerepet kapott némileg a statikai állapot fennmaradásában.

 

Tipikusan szerződések kívül okozott kár a szomszéd társasházi lakása miatti felújítás következményeként más lakást érintő falrepedés, műszaki károk.

Ilyenkor a kárt okozó és a károsult tulajdonos között az adott kárt szenvedett lakásra nincs külön szerződés semmilyen módon!

 

Minden károkozás jogellenes. Károkozás ténye önmagában bizonyítja számos jogi állásfoglalás szerint a jogellenes magatartást.

 

Felek a kár miatt szabadon és bármiben megállapodhatnak. (Pl. kiköltözés díja, költöztetés oda-vissza díja, ideiglenes bérlés hasonló lakásban díjai és a teljes kárenyhítés összes költsége stb.)

Jogvita rendezési gyakorlatunkban a károsult lakástulajdonos szempontjait méltányosan javasoljuk kezelni a károkozó fél számára!

 

 

Kialakulhat szükséghelyzet építési, kivitelezési kár nyomán, ahol a megfelelő felek között kártalanításnak, illetve más viszonyban kártérítésnek van helye.

 

Jobb azonban ezt profi irodánkkal még az első bírósági tárgyalás előtt lefolytatni ADR jogvita rendezéssel!

 

Természetesen a bírósági perek kimenetelének változásai lehetővé teszik a perek közötti lezárást, a bírósági per kiváltását szakértői irodánkkal közösen dolgozva!

 

Hétköznapok peres ügyei nagy számban megelőzhetőek! A jó információ bonus az ügyfeleknek!

Hétköznapok peres ügyei nagy számban megelőzhetőek! Építésből eredő jogviták!

 

Minél előbb fordul hozzánk, annál esélyesebb, hogy a másik fél megérti mit és miért követeli!
Régi ház építési kár jogvitái, mások által okozott falrepedések,  tűz és víz, szélkár, a vagyonbiztosítást próbára tevő károk! Hívja 06-706-599-327! (munkaidőben 9h-17h)

 

Keresse irodánkat, ha szembesült a kárral otthonában!

 

Gazdasági – műszaki – költség jogviták, bíróság előtti perek kiváltása! (műszaki és gazdasági terület) Építési szakértők – Jogászok – Jogvédők – ügyvédek – költségszakértők irodánk szakemberei, szakmai partnerei: 06-706-599-327! (munkaidőben)

Kategória

Társasházak tulajdonosai közötti viták!

Kategória

Ingatlanok és lakások ügyei, perei – igazi családi ügyek!Nézettség

  • Blog nézettsége: 13629

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Építési ügyek - Költségszakértői szakvélemények

INGATLANOK - TÁRSASHÁZAK ...

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!