INGATLANOK - TÁRSASHÁZAK PEREKBEN ÉS EGYEZSÉGEKBEN

Közös tulajdon hátrányai – Súlyos családi viták a válás idején!

Ingatlan és családi ügy egyik legszerteágazóbb vitára okot adó helyzete: Az osztatlan közös tulajdonú ingatlan.  

Közös tulajdon előnyei mellett, a családi vita közben láthatóvá válnak a közös tulajdon hátrányai.

Családon belüli generációk közötti viták, vagy éppen egy előre nem tervezett új szerelem, majd emiatt válás erősen próbára teszi az osztatlan közös tulajdonban lévő tulajdonosok türelmét.

 

Legyen szó egy haláleset miatti örökvárományosok közötti jogvita kialakulásáról, de akár felnövekvő generációk és szüleik közötti családi házat érintő jogvitáról, ha nincs írásos használati mód megállapodás, a jogvita hosszabb és súlyosabb lehet!

Mindenki ismeri a szülők telkére építő fiatalok ügyeit, vagy a osztatlan közös tulajdonban lévő ház padlásának beépítése peres eseteit!

 

Napi gyakorlat, hogy ahol egy súlyos osztatlan közös tulajdonú jogvitában részegyezséget lehet kötni, ott ez érinti a párhuzamos, vagy későbbi földmérői munkát, majd a használati mód megállapodását.

 

Családi ház vidéken sok jogvita részese, néha tárgya!

 

Nem érdemes az ilyen családi ügyben,osztatlan közös tulajdonú ingatlanról folyó jogvitában megvárni a bírósági pereskedést.

Sok év múlva utólag tanúkkal bizonyítani, hogy milyen szerződéses szándékok álltak fenn, olyan ingatlan adásvételeknél, ahol a használati módról nem rendelkezett az adott szerződés, igen nehézkes és körülményes.

Ezekben a megelőzhető pereskedésekben, éppen a hosszú peres időszak miatt, sajnálatos halálesetek történnek. A leendő tanúk száma megfogyatkozhat.

 

Osztatlan közös tulajdon peres ügyét kerülje el, előzze meg irodánkkal, szakmai munkánkkal!

Már a felmerülő vita első időszakában keresse meg irodánkat, hogy akár igazságügyi földmérő szakmai munkájával, akár a bírósági per megelőzésében jártas kollégáink szakmai munkájával, egyezség jöhessen létre!

Természetesen a már futó bírósági perben, a tárgyalások között sem késő szakembereinkhez fordulni, ezt az új Ptk. és a bírósági gyakorlat is ösztönzi.

 

Egész Magyarországról fogadjuk az osztalan közös tulajdonú ház, nyaraló gondjaival, jogvitáival!

Perrel fenyegető, súlyosan vitás kérdésekkel megbeszélés csak előzetesen egyeztetve a kitűzött időpontban!

Hívja a 06-706-599-327! (munkaidőben 9h-17h)

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!